Една от най-посещаваните изложби в света – Човешкото тяло: Науката в

...
Една от най-посещаваните изложби в света – Човешкото тяло: Науката в
Коментари Харесай

Уникално! Всички говорят за нестандартната изложба, която предстои! Вижте защо! !

Една от най-посещаваните изложения в света – „ Човешкото тяло: Науката в нас ”, идва в София на 14 април и ще остане в столицата до края на май. Научната експозиция ще показа повече от 100 действителни експоната на органи и елементи от човешкото тяло, измежду които и осем изцяло непокътнати човешки тела, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Изложбата е пътуваща енциклопедия, която среща публиката с метода, по който наподобява и действа личното ни тяло. Изложбата е основана от южноамериканската организация „ Aurea Exhibitions ”, взаимно с интернационален екип, следвайки техниката на известния немски анатом Гюнтер декор Хагенс, наречена „ пластинация “.



Процесът на пластинация е комплициран и минава през няколко стадия. Същността на метода е добиване на водата от човешките органи и тъкани и запълването им с полимер, като по този метод тялото може да се резервира стотици, даже хиляди години. Целта на Хагенс е била да сътвори способ, който разрешава на учещите човешкото тяло да имат по-близък контакт и подробен взор над обособените органи и системи. В същото време един експонат да може да служи на науката доста по-дълго време, без да се постанова съхранението му при специфични условия.

Благодарение на приноса на лекаря и откривател Хагенс, милиони хора по света имат опция да видят онлайн чудото на човешкото тяло.

„ Човешкото тяло: Науката в нас ” наблюдава и историята на медицината от най-ранните времена, в които хората са почнали да изследват човешкия организъм, като детайлно показва всяка една от системите в нашето тяло. В същото време изложбата образова посетителите за аргументите, водещи до най-често срещаните и тежки болести в човешкия организъм, а също и за методите да се предпазим от тях и водим по-здравословен метод на живот.

„ Човешкото тяло: Науката в нас ” може да бъде забелязана в Bulgaria Mall от 10.00 до 22.00 ч. Билети ще се продават на място и ще са на цени 10 лева за деца и 12 лева за възрастни.


loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР